poniedziałek, 28 maja 2012

NAJPROSTSZE ANANASOWE ROZKOSZE :)

Nic wielkiego.
Ananas.
Szczypta cynamonu.
Karmelizujesz...
I niebo w gębie.
:)


Składniki:
świeży ananas
cynamon
ksylitol lub miodek majowy (przepis)
rum (w wersji dla dorosłych)



Wykonanie:
Ananasa obierz, pokrój w kawałki i rozłóż w naczyniu do zapiekania. Posyp cynamonem, posmaruj miodkiem lub posyp odrobiną ksylitolu albo ksylitolem stopionym na patelni. W wersji "dla dorosłych" wymieszaj miodek (ksylitol) z rumem i polej owoce. Włóż do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i zapiecz, nakłuwając od czasu do czasu owoce.
Wyjmij kiedy uznasz za stosowne. 
Możesz je podpiec bardziej lub mniej.


 (nam do naczynia wpadł jeszcze banan ale zapiekł się aż nadto ;))
Smacznego!
Ciao!




5 komentarzy:

  1. Musi być pyszne! Uwielbiam ananasy!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mmmmmm....rrr. Au. ;))) Pomiędzy kęsami. :D

      Usuń
  2. To musi być znak! Wczoraj dostałam na prezent kawał ananasa. A przedwczoraj właśnie uzupełniłam zapasy cynamonu. Znak :)))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Hehehehe! Dobre! :D Pozdrawiam! :D

      Usuń
  3. A można dać zwykłego miodu? Mam dostęp do ekologicznego miodku od sąsiada babci, także jestem pewna jego jakości ;)

    OdpowiedzUsuń

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.