poniedziałek, 16 lipca 2012

PESTO z RUKOLI

Dziś smaczne, zielone pesto.
Skład NIECO odbiega od oryginalnego.
Wypróbujcie.
:)


Składniki:
dwie garści rukoli
dwie garści nerkowców
pół cytryny
oliwa z oliwek (2-3 łyżki)
ząbek czosnku
sól do smaku
garść liści bazylii


Wykonanie:
Zmiksuj składniki na gładką masę.
Dopraw solą do smaku.
Gotowe!


Ciao!
:)




8 komentarzy:

  1. Czy mozna zastapic nerkowce innym skladnikiem"nie orzechowym"???

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pewnie! Pestki słonecznika? Dyni? :))

      Usuń
    2. OOOOOOOOOO super.TO ja dzis chlebki jaglane poćwicze;) i pesto;):) dziekuje !!!!

      Usuń
    3. Świetne wieści! :)))) Pozdrawiam! :D

      Usuń
  2. U nas nadal tradycyjne kanapki... Tyle tylko, że z własnoręcznie pieczonego pieczywa.
    Jak się zachowuje takie pesto w zetknięciu z chlebem? Czy jeśli np zrobię kanapki do szkoły wieczorem, na drugi dzień nie będą rozmoknięte od oliwy?
    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.