tag:blogger.com,1999:blog-7260036162960692017.post4330694858554060448..comments2023-06-06T14:59:40.594+02:00Comments on smakoterapia: OBŁĘDNE PORZECZKI w słoiku!! (bez cukru)iwhttp://www.blogger.com/profile/15420887486530112208noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-7260036162960692017.post-77238819913805196012013-08-03T08:56:35.501+02:002013-08-03T08:56:35.501+02:00Nie, proszę dokładnie przeczytać post. Tak jak nap...Nie, proszę dokładnie przeczytać post. Tak jak napisałam, w oryginale jest 2x więcej cukru. Nie uzywam cukru zrobiłam równe proporcje owoców i ksylitolu. Jeśli dodasz za mało i zważ... nie zapasteryzujesz (to są surowe przetwory!!!) będziesz mieć pyszny, porzeczkowy... alkohol. ;)<br />Uściski!<br />:))iwhttps://www.blogger.com/profile/15420887486530112208noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7260036162960692017.post-47628698897710566592013-08-03T07:28:20.965+02:002013-08-03T07:28:20.965+02:00serio na 2kg owoców, 4 kilo ksylitolu?!?!?! to chy...serio na 2kg owoców, 4 kilo ksylitolu?!?!?! to chyba jakaś masakra... ja mam zamiar dzisiaj zrobić, ale pewnie nie dam tam więcej jak 10 łyżeczek...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7260036162960692017.post-37696758613922832622013-07-12T20:19:18.850+02:002013-07-12T20:19:18.850+02:00Ksylitol jemy od kilku lat więc o przeczyszczaniu ...Ksylitol jemy od kilku lat więc o przeczyszczaniu nie ma mowy. Mam je do dziś, ale trzymam w temperaturze ok 5 stopni Celsjusza. SĄ OBŁĘDNE! Smakuja naprawdę jak prosto z krzaka. :Diwhttps://www.blogger.com/profile/15420887486530112208noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7260036162960692017.post-23937585434081817802013-07-11T10:29:44.216+02:002013-07-11T10:29:44.216+02:00Cześć i czołem. Czy możesz napisać jak to wyszło? ...Cześć i czołem. Czy możesz napisać jak to wyszło? Czy taka ilość ksylitolu nie działa np. przeczyszczająco? Jak się przechowały te przetwory? Jestem bardzo bardzo ciekawa, bo też wywalam ze swojego życia cukier, a porzeczki na zimę dobra rzecz :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/11395335144886401408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7260036162960692017.post-32637795708267975102012-07-14T22:24:23.316+02:002012-07-14T22:24:23.316+02:00Dzięki Karmelitka. My, dzieci "współczesnego ...Dzięki Karmelitka. My, dzieci "współczesnego przetwórstwa domowego" strasznie boimy się surowizny w słoiku... Może niepotrzebnie? Bo to było naprawdę pyszne... :) Sciski! :)iwhttps://www.blogger.com/profile/15420887486530112208noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7260036162960692017.post-46004493808029820092012-07-12T22:21:11.114+02:002012-07-12T22:21:11.114+02:00interesujące!interesujące!Karmel-itkahttps://www.blogger.com/profile/04700945861115996139noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7260036162960692017.post-77232323907481043752012-07-12T20:13:50.113+02:002012-07-12T20:13:50.113+02:00Kochana, od dwóch lat wydaję krocie na przetwory z...Kochana, od dwóch lat wydaję krocie na przetwory z ksylitolem sklepowe (never ever!!!). Robi je w Polsce bodajże jedna firma. Nie ma się czego bać! :D Na świecie kupisz z ksylitolem mnóstwo produktów, podobnie jak ze stewią (nawet belgijską czekoladę). Dla diabetyków to zbawienie. Kalorii mniej. I candidy nie ma. I próchnicy! I.... mogę tak jeszcze długo.... ;))) Sciski!iwhttps://www.blogger.com/profile/15420887486530112208noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7260036162960692017.post-30391283701142139032012-07-12T20:10:53.378+02:002012-07-12T20:10:53.378+02:00Hehehehe! Spontaniczna radość trwa dalej! :D Cmoki...Hehehehe! Spontaniczna radość trwa dalej! :D Cmoki! :)iwhttps://www.blogger.com/profile/15420887486530112208noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7260036162960692017.post-31879370145373577072012-07-12T20:03:22.900+02:002012-07-12T20:03:22.900+02:00ale salwa radości ;Dale salwa radości ;DOlahttps://www.blogger.com/profile/16512844499640756385noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7260036162960692017.post-62384528038307135302012-07-12T16:52:46.206+02:002012-07-12T16:52:46.206+02:00Ciekawe;) Ja nie znam ksylitolu, nie wiem jak sie ...Ciekawe;) Ja nie znam ksylitolu, nie wiem jak sie zachowa w przetworach, poczekam na Twoje i liczę na informację jak się uchowały;) Ja robię tradycyjnie z cukrem;) Pozdrawiam!mojetworyprzetworyhttps://www.blogger.com/profile/14954285191254422037noreply@blogger.com