strona główna

wtorek, 22 maja 2012

LEKKA SAŁATKA SZPARAGOWA z orientalną nutką

Znów upał...
Gotowania po południu będzie zatem mało i tylko na parze.
:)


Składniki:
garść szparagów gotowanych na parze (zielone lub białe)
sałata rzymska lub lodowa
pomidory
prażone pestki dyni
olej sezamowy
ocet balsamiczny/cytryna/limonka (zamiennie)
czosnek
szczypiorek



Wykonanie:
Szparagi ugotuj na parze, pokrój na 2-3cm kawałki, sałatę podrzyj, pomidory pokrój w kostkę. Czosnek pokrój na plasterki i podpraż lekko na patelni i  posyp nim warzywa. Na tej samej patelni podpraż pestki dyni (uwaga, zbyt mocno podprażone są gorzkie i niezdrowe). Skrop całość octem balsamicznym lub cytryną/limonką, polej olejem sezamowym, posyp prażonymi pestkami dyni i szczypiorkiem. Możesz podawać.
Smacznego!
:)


Ciao!







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.