strona główna

niedziela, 18 sierpnia 2013

WARSZTATOWE SZALEŃSTWO - ZAKOŃCZENIE SEZONU - "BEZGLUTENOWE" I "ZDROWE SŁODKOŚCI"


Kochani, 
to był naprawdę sezon pełen wrażeń.
Pełen przede wszystkim arcyciekawych ludzi, 
smaków, aromatów, barw 
i ciekawych, nierzadko po raz pierwszy smakowanych produktów.
Namiksowaliśmy się
(ciasteczka jaglane
chlebki jaglane
ciasta zdrowe
pasty smaczme
żelki domowe
mleczka roślinne)
nasmażyliśmy się i napiekli...
(placki jaglane
pierożki
racuchy 
ciasteczka i ciasta
chlebki)
podjedliśmy też nieco
(aż strach wymieniać w całości ;) ),
ale przede wszystkim 
poznaliśmy się, 
polubiliśmy,
niektórzy nawiązali głębsze relacje, 
zakumplowali się a nawet zaprzyjaźnili (tak tak! :))

To był wspaniały, ciepły (nawet chwilami gorący ;) eh, upały i patelnie)
sezon.
Zmęczenie, 
bardzo pozytywne i pełne satysfakcji...

W końcu udało mi się dokonać niemożliwego:
na porcję z daniami jaglanymi rzucił się ogromny
POMRÓW WIELKI.
Naprawdę wielki ślimak.
Nieco obcesowo skorzystał z talerza Asi 
("Aaaaaaaa!" - tak się o tym dowiedzieliśmy ;)),
pod ostrzałem fleszy, całkowicie niewzruszony skonsumował porcję Joasi zasiewając niepokój w sercach obserwatorów "czy aby nie pęknie" gdyż rósł był w oczach.
No cóż.
Najwyraźniej GOTUJEMY NAPRAWDĘ ZDROWO.
Tylko ciiiii.
Plis, nie mówcie tego innym ślimakom.

Love love love, Moi Mili.

DZIĘKUJĘ!
<3


Rzut ślimaczego oka w obiektyw... ;) Konsumpcja kaszy z pieczonym buraczkiem. Reszta też smakowała. ;)
Nasz Tygrys! Wiecie jaką miał wielką paszczę??? ;)




BEZGLUTENOWE:





































ZDROWE SŁODKOŚCI:
































Całusy Kochani!
Będę tęsknić!

Matka Smakoterapia
:)

19 komentarzy:

  1. Chłonę wszystkimi zmysłami! Obserwować będę, czerpać, najadać się patrząc i wyruszać w przygodę kulinarną:) Prowadź!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mamo! Chodź z nami! <3
      Uściski!
      :)))))

      Usuń
    2. Wszystko cudne, gdzie znajdę przepis na przepiękne żelki i cukierki oraz ciastko?
      Jestem pod ogromnym wrażeniem pani bloga, codziennie czerpię z niego inspirację, gdyż od około dwóch lat żyjemy bez nabiały, glutenu i całej tej chemi spożywczej.

      Usuń
    3. Przepisy na żelki z ananasa, żelki z marchewki, żelki z buraka itd itp są na blogu (wyszukiwarka). :) Również pyszne ciasto bez cukru, mąki i mleka. :)
      Smacznego!
      :D

      Ps. dziękuję, korzystajcie na zdrowie. :)

      Usuń
  2. Bardzo smaczna fotorelacja :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Przepis na pralinki można znaleźć na blogu?:-)

    OdpowiedzUsuń
  4. A przepis na to ciasto gdzieś jest (bo nie widzę), albo może będzie? Bo zjadłabym coś tak ślicznego.

    OdpowiedzUsuń
  5. Czy można liczyć na warsztaty we Wrocławiu? Prosimy ładnie (pochłaniając żelki jeżynowe i brzoskwiniowe):)

    OdpowiedzUsuń
  6. Przepiękne zdjęcia przepięknych potraw. A będą przepisy? (Szczególnie na te słodkości w kształcie dinozaurów -wyglądają jak żelki -co to?)
    (Śledzę od niedawna -podziwiam i będę podpatrywać i stosować!)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Przepisy w większości są od dawna na blogu. :) Zapraszam do korzystania z wyszukiwarki w prawym górnym rogu. Uściski!
      :)))

      Usuń
  7. Te czekoladki... Kiedy można liczyć na ich przepis?

    OdpowiedzUsuń
  8. Fotorelacja wygląda ekstatycznie! Gratuluję udanych imprez! :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Przecudnie!
    Z tego zestawu mnie jednak najbardziej interesują potrawy "wytrawne" :)
    Ach, jak chciałabym wziąć udział w takich warsztatach. Może przyjedzie kiedyś Pani na Górny Śląsk? ;)

    OdpowiedzUsuń
  10. Bardzo smaczne zdjęcia. A stało ze ślimakiem po warsztatach?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Najadł się i poszedł swoją drogą... ;)
      Uściski!
      :)))

      Usuń
  11. widać że warsztaty udane :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Od roku jestem na diecie bezglutenowej i takich przepisów szukam ai znalazłam po prostu super

    OdpowiedzUsuń

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.