strona główna

piątek, 8 lipca 2011

SZPINAK z SERKIEM KOZIM, wegetariańskie

Serków generalnie nie polecam ale raz na jakiś czas...
zwłaszcza kozi.
:)
Składniki:
Świeży szpinak
ser kozi dojrzewający
(lub inny który lubisz, np pleśniowy, typu brie -byle bardzo dojrzały)
masło klarowane
czosnek
cytryna
pieprz

Składniki uduś na patelni w następującej kolejności: masło, odrobina czosnku, liście szpinaku, po chwili wrzuć pokrojony w kostkę ser. 
Wymieszaj. 
Zdejmij potrawę z ognia zanim szpinak straci zupełnie swój piękny kolor, skrop potrawę do smaku cytryną, posyp pieprzem. Nie sól jeśli używasz słonego sera!
Idealne do makaronu żytniego, albo z sadzonym jajem.
Smacznego!
:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.