Skoro każdy przepis może być inspiracją... :)))
można i tak:
Jeśli używasz świeżych, delikatnych owoców pamiętaj że bez "wsparcia" tak pieknie będą wygądały najdłużej jeden dzień.
U nas z pewnością nie doczekają wieczora.
:)
Smacznego!
:)
Śliczne! Sięgam po jedną:)
OdpowiedzUsuńU mnie też deser czekoladowy z malinami;)
Pozdrawiam!
Zapraszam! Twoje clafoutis piękne!!! Jeśli pozwolisz, przerobimy je kiedyś tak by było dla nas zdrowe, czyli bez cukru, nabiału, kakao i glutenu. Jak myślisz, mamy szansę? :) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńKochamy te babeczki, a zbliżają się urodziny dziecięcia i trzeba coś zanieść do przedszkola, a ma być "tort" i mam pytanie czy wyjdzie z tego pełnowymiarowe ciasto w tortownicy nie zdeformuje mi się, nie połamie albo coś:)? poproszę o radę
OdpowiedzUsuńWitam, proszę zajrzeć tu: http://smakoterapia.blogspot.com/2012/08/pyszne-ciasto-bez-cukru-maki-i-mleka.html
UsuńPozdrawiam! :)
Bossssko, bardzo dziękuje, u mnie królują babeczki z dodatkiem karobu- "czekoladowe", polewy nigdy nie zdążę zrobić bo ląduje w małej łapce :):) pozdrawiam Ewa
OdpowiedzUsuń:D oj, znamy to z autopsji... Pozdrawiamy gorąco! :)
UsuńW sobotę urodziny organizujemy, goście będą mieli okazję sprawdzić, jak to jest z ciastami, ciasteczkami zdrowymi, bez zbędnych 'śmieci' :) Mam nadzieję, że wyjdą, bo tych babeczek jeszcze nie robiłam :)
OdpowiedzUsuńIle sztuk wyjdzie z tej ilości ciasta?:)
Och, nie pamiętam dokładnej liczby ale będzie to tylko kilka sztuk, w zależności od wielkości foremek. :) Proponuję proporcje zwielokrotnić w zależności od ilości gości (podwoić, potroić) ;) . Uściski! :))))
UsuńDziękuję za odpowiedź!
UsuńA piekarnik na dolną i górną grzałkę czy z termoobiegiem? Pytam, ponieważ nie zawsze wychodzą mi wypieki, gdzie nie podane są te informacje :)