czwartek, 22 września 2011

OBŁĘDNE BABECZKI? Dziś upiekliśmy je znowu :)

Skoro każdy przepis może być inspiracją...  :)))
można i tak:


Jeśli używasz świeżych, delikatnych owoców pamiętaj że bez "wsparcia" tak pieknie będą wygądały najdłużej jeden dzień. 


U nas z pewnością nie doczekają wieczora.
:)


Smacznego!
Przepis na babeczki jest tutaj.
A zdrową wersję czekoladowej polewy znajdziesz tu.


:)

9 komentarzy:

  1. Śliczne! Sięgam po jedną:)
    U mnie też deser czekoladowy z malinami;)
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. Zapraszam! Twoje clafoutis piękne!!! Jeśli pozwolisz, przerobimy je kiedyś tak by było dla nas zdrowe, czyli bez cukru, nabiału, kakao i glutenu. Jak myślisz, mamy szansę? :) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  3. Kochamy te babeczki, a zbliżają się urodziny dziecięcia i trzeba coś zanieść do przedszkola, a ma być "tort" i mam pytanie czy wyjdzie z tego pełnowymiarowe ciasto w tortownicy nie zdeformuje mi się, nie połamie albo coś:)? poproszę o radę

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witam, proszę zajrzeć tu: http://smakoterapia.blogspot.com/2012/08/pyszne-ciasto-bez-cukru-maki-i-mleka.html
      Pozdrawiam! :)

      Usuń
  4. Bossssko, bardzo dziękuje, u mnie królują babeczki z dodatkiem karobu- "czekoladowe", polewy nigdy nie zdążę zrobić bo ląduje w małej łapce :):) pozdrawiam Ewa

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. :D oj, znamy to z autopsji... Pozdrawiamy gorąco! :)

      Usuń
  5. W sobotę urodziny organizujemy, goście będą mieli okazję sprawdzić, jak to jest z ciastami, ciasteczkami zdrowymi, bez zbędnych 'śmieci' :) Mam nadzieję, że wyjdą, bo tych babeczek jeszcze nie robiłam :)
    Ile sztuk wyjdzie z tej ilości ciasta?:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Och, nie pamiętam dokładnej liczby ale będzie to tylko kilka sztuk, w zależności od wielkości foremek. :) Proponuję proporcje zwielokrotnić w zależności od ilości gości (podwoić, potroić) ;) . Uściski! :))))

      Usuń
    2. Dziękuję za odpowiedź!
      A piekarnik na dolną i górną grzałkę czy z termoobiegiem? Pytam, ponieważ nie zawsze wychodzą mi wypieki, gdzie nie podane są te informacje :)

      Usuń

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.