poniedziałek, 5 sierpnia 2013

ZNAKOMITE LODY ARBUZOWE bez cukru

W taki upał jakoś łatwiej sobie wybaczyć małe lodowe grzeszki.
;)
Zwłaszcza jeśli poświęcimy swój własny czas na domową produkcję z kontrolowanych składników.
Zatem dziś najprościej z prostych a smacznie, nie da się ukryć...
Zróbcie lody arbuzowe!


Składniki:
arbuz!

Wykonanie:
Miksowanie! Mrożenie w formie i gotowe.
Czy widział ktoś krótszy i bardziej esencjonalny post kulinarny?
;)))))
To wszystko przez ten upał!
Smacznego!
Ciao!
:)



13 komentarzy:

  1. no trochę roboty z dłubaniem pestek jeszcze :)
    Małgosia O.

    OdpowiedzUsuń
  2. No to ja tylko pójdę kupić arbuza:)

    OdpowiedzUsuń
  3. pestki są zdrowe!

    OdpowiedzUsuń
  4. A skąd taka wspaniała foremka do lodów?
    Dagmara

    OdpowiedzUsuń
  5. świetny pomysł - na pewno skorzystam;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Krócej? Ja tyko mrożę (kroję w plastry, nabijam na patyki drewniane i siup do zamrażalnika :)

    OdpowiedzUsuń
  7. pomysł rewelacyjny! uwielbiam arbuza więc na pewno skorzystam ;-) dzięki ;-)

    OdpowiedzUsuń
  8. Zrobiłam, bez cukru. Ale dziwna sprawa, bo na wierzchu lód był bardzo słodki, a po zlizaniu tej pierwszej warstwy zupełnie bez słodyczy i trochę bez smaku. Ciekawe dlaczego tak się rozwarstwiło? Dodam, że nie zblenderowałam bardzo gładko, bo zepsuł się blender, to może dlatego?
    Pozdrawiam! Dagmara

    OdpowiedzUsuń
  9. aaaaa takie lody to świetny pomysł ,a te foremki cudo , gdzie takie coś się kupuje?

    OdpowiedzUsuń
  10. piękne foremki! a arbuz sam w sobie jest przesmaczny i ma cudowne kolory.. smacznego :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Foremki kupiłam dziś w Biedronce tylko arbuza brak

    OdpowiedzUsuń
  12. Ale się rozpisałaś z tym przepisem ;) Jutro na deser robimy!

    OdpowiedzUsuń

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.