wtorek, 9 czerwca 2015

FESTIWAL PLACKÓW W WIOSENNEJ OPRAWIE czyli WARSZTATOWANIE W MIELE

Dziś, na gorąco dzielę się z Wami niezwykle przyjemnym spotkaniem w Miele.
W towarzystwie cudownych Pań i jednego Młodzieńca wyczarowaliśmy dziś kilka całkiem niezłych potraw bez glutenu, nabiału i cukru za to z naturalnych, nieprzetworzonych składników z akcentami panującej nam miłościwie wiosny.
Dziękuję Wam Dziewczyny i Chłopaku!
Do zobaczenia "następną razą"!
:)

Co nam smakowało?
Oto kilka ujęć Waszych dzieł. W tym również i te które miały swoją premierę z Waszymi modyfikacjami, spodziewanymi i tymi z zaskoczenia również.
:D

Naleśniki z samej gryki nadziewane twarożkiem wegańskim i warzywami

Nieco inne, puchate placki jaglane z syropem klonowym i truskawkami

Niezbyt fotogieniczne, za to obłędnie pyszne... w składzie między innymi kalarepka i... mąka z ciecierzycy.

Rzut oka na stół. Szparagi białe i zielone czekają na jaglany majonez i śmietanę migdałową z lubczykiem.

Placuszki na słodko. Banan i gryka!

Placki jaglane wytrawne. 

Śmietana migdałowa z lubczykiem i bazylią gotowa! 

Koktajl jaglany z eko truskawką... Poezja...

Kuchnia roślinna jest naprawdę pyszna, kolorowa i zdrowa...



Dziękuję Kochani!
Do zobaczenia!
Uściski!


Matka Smakoterapia
:)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.