Dziś smaczne, zielone pesto.
Skład NIECO odbiega od oryginalnego.
Wypróbujcie.
:)
Składniki:
dwie garści rukoli
dwie garści nerkowców
pół cytryny
oliwa z oliwek (2-3 łyżki)
ząbek czosnku
sól do smaku
garść liści bazylii
Wykonanie:
Zmiksuj składniki na gładką masę.
Dopraw solą do smaku.
Gotowe!
Ciao!
:)
Uwielbiam!
OdpowiedzUsuńWitam i zapraszam! Smacznego! :)))
UsuńCzy mozna zastapic nerkowce innym skladnikiem"nie orzechowym"???
OdpowiedzUsuńPewnie! Pestki słonecznika? Dyni? :))
UsuńOOOOOOOOOO super.TO ja dzis chlebki jaglane poćwicze;) i pesto;):) dziekuje !!!!
UsuńWyszlo genialnie;)
UsuńŚwietne wieści! :)))) Pozdrawiam! :D
UsuńU nas nadal tradycyjne kanapki... Tyle tylko, że z własnoręcznie pieczonego pieczywa.
OdpowiedzUsuńJak się zachowuje takie pesto w zetknięciu z chlebem? Czy jeśli np zrobię kanapki do szkoły wieczorem, na drugi dzień nie będą rozmoknięte od oliwy?
Pozdrawiam :)