W miniony weekend, w gronie Niezwodnie Fantastycznych Czytelniczek Smakoterapii,
przywitaliśmy nowe letnie menu warsztatowe.
Gotowanie w lecie wiąże się z wieloma wyzwaniami ;)
Kuchnia - upał z nieba, upał z garnka... ufff!
Pogoda postanowiła być dla nas niezwykle łaskawa. Upał zelżał.
Prawie pięć godzin w smakoterapiowej kuchni - to nie lada wyzwanie!
Przygotowałyśmy 100% roślinne menu.
Zajrzyjcie do galerii
(choć niektóre potrawy, takie jak zupa krem orientalna,
gazpacho Matki Samkoterapii czy koktajle, w zasadzie nie doczekały zdjęć). ;)
Było twórczo, smacznie i serdecznie!
Dziękuję Wam, Dziewczyny!
:*
Dzięki uprzejmości firmy Vorwek - wypożyczeniu urządzeń Thermomix,
mogłyśmy w ramach warsztatów wykonać 200% normy! ;)
Dużo przepisów, dużo potraw, mimo ograniczonego czasu.
Dziękuję, w imieniu swoim i zainspirowanych Warsztatowiczek!
:)
 |
Bakalie czekają. :) |
 |
Warzywa - wyjątkowo nie tylko sezonowe. Inspiracja ma wystarczyć na cały rok. :) |
 |
Czosnek upiecze się w chlebie |
 |
Ulubione, nie tylko bliskowschodnie: kmin rzymski (kumin), kurkuma, chilli, kozieradka... |
 |
Pomarańcze również upieką się w chlebku (orientalnym z czernuszką) |
 |
Cudowne pralinki w obiektywie Patti. |
 |
Będzie koktajl malinowy (jagody czekają na swoją kolej) na bazie mleka jaglanego ulubionego. W obiektywie Patti. |
 |
Koktajle gotowe! :D |
 |
Moniczka wie wszystko o sprzęcie Thermo. Krótki kurs obsługi. :) Dziękujemy Ci, Kochana! |
 |
Chlebek jaglany, pieczony z pomarańczą i aromatycznymi przyprawami. |
 |
Nasz hit (nie tylko) lata - naczosy z kaszy jaglanej. Z wędzoną papryką. OMG! |
 |
Coś odświeżającego... |
 |
Warzywa na parze z marynatą imbirowo - czosnkowo - sezamową. |
 |
I znów one! Pożywne i zdrowe słodycze. :) |
 |
Twarożek wytrawny z migdałów, z dodatkiem warzyw, kopru i dymki. |
 |
Zestaw sałat z pomidorami i vinegrette, w tle chlebki, pasta/hummus z fasoli adzuki i warzywa w marynacie. |
 |
Wegańskie mascarpone okraszone malinami, goji i płatkami migdałów. |
 |
My i konsumpcja. ;) |
 |
Warzywa na parze w marynacie czosnkowo-imbirowo-sezamowej. |
 |
I znowu my! :D |
 |
Warzywa w marynacie w bliskim planie. |
 |
Wegańskie mascarpone |
 |
Część stołu w obiektywie Patti |
 |
Hummus z fasoli adzuki. |
 |
Jest jeszcze koktajl malinowy na mleku jaglanym. :) |
 |
I pożegnalne chipsy - nachosy z kaszy jaglanej. |
Uściski!
Do zobaczenia na kolejnych warsztatach!
GDAŃSK 26.07 lub 27.07
WARSZAWA 22.08 lub 23.08.
:D
Ciao!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.