Nie jest wcale łatwo żyć na co dzień z menu bez glutenu.
W zasadzie nie jest łatwo.... do czasu.
Kiedy już znajdzie się swoje smakowite "patenty", życie znowu zaczyna być proste i smaczne!
:D
O mąkach bez glutenu, robionych z zaskakujących produktów, z kasz, ryżu, soczewicy, ciecierzycy, migdałów i orzechów zapewne już wiele wiecie, podobnie jak Uczestnicy naszych ostatnich warsztatów.
Dziś zapraszam Was na garść migawek ze spotkania poświęconego tym daniom, które zazwyczaj robi sie z pszennej mąki. Naleśniki na słodko i słono oraz placki wszelkiej maści a także jesienne pyszne warzywa: dynia i cukinia.
Dziękuję Wam, Drodzy uczestnicy!
Za Was entuzjazm, serdeczność, pomysły, pytania i odpowiedzi oraz za smaczny finał!
Było pysznie!
:)
|
Praca na wszystkie patelnie w salonie. ;) |
|
Podglądanie "prawie" przez ramię. |
|
Placki jesienne z cukini i dyni z ciecierzycą |
|
Fajnie jest gotować w dobrym towarzystwie! :) |
|
Placki i nalesniki - mała manufakturka |
|
Makaron spagetti z pieczonej dyni. |
|
Pity z gryki nadziewane mężową potrawką indyjską z kaszą jaglaną |
|
Naleśniki z gryki z twarogiem wegańskim |
|
Będą naleśniki na słodko z jabłkowym puree z kurkumą, z dodatkiem borówek i melona |
|
Już są! :) |
|
Placki jaglane |
|
Makaron z cukini raw :) |
|
Placki bananowe z gryką |
|
Wegański twarożek - mój ukochany <3 |
|
Dynia się nam zapiekła :) |
|
I ostatnie spojrzenie na placki jaglane z truskawkami i płatkami migdałów....
Dziękuję Wam i do zobaczenia na kolejnych spotkaniach! |
*najbliższe warsztaty to spotkanie słodkościowe. Zapisy na stronie organizatora:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.