Spontaniczne desery są najsmaczniejsze!
Przynajmniej u mnie.
;)
Kremowa konsystencja, porzeczkowo - kokosowy aromat...
Mmmmm....
Prosto, bardzo szybko
i zaskakująco dobrze!
Składniki:
puszka mleka kokosowego (400 ml )
garść porzeczek
ksylitol (2 łyżki lub do smaku)
lub stewia (szczypta, lub do smaku)
Wykonanie:
Puszkę mleka kokosowego włóż do lodówki na 24 godziny by "się ostało", by gęsta część kokosowa oddzieliła się od kokosowej wody (możesz ją zużyć do koktajli).
Delikatnie otwórz puszkę i wyjmij gęścinę, dorzuć doń garść porzeczek, dowolny słodzik i zmiksuj.
GOTOWE!
Najszybszy deser świata... czyż nie?
;)
Jeśli włożysz deser do lodówki, schłodzony osiągnie konsystencję bardzo gęstego kremu.
Też pysznie!
:)
Smacznego!
Ciao!
:)
przyznam, że takiego połączenia smaków jeszcze nie próbowałam ale nadrobię :)
OdpowiedzUsuńGosiu, połączenie smaków bardzo harmonijne. Mdła słodycz kokosa i kwaśna charakterność porzeczek. Dla mnie bomba, ale... co kto lubi! Pozdrawiam! :)
Usuńzawsze coś innego :)
OdpowiedzUsuńDla mnie - zdrowszego!. :) Sciski!
UsuńJeżeli chodzi o spontaniczność w kuchni, to fakt. Wychodzą wtedy najlepsze smakołyki :) Ten krem jest tego dowodem :)
OdpowiedzUsuńLovelykate, dziękuję za miłe słowa. Pozdrawiam! :)
UsuńPorzeczki z mlekiem kokosowym, dla mnie to coś zupełnie nowego ale zapowiada się bardzo bardzo pysznie! :)
OdpowiedzUsuńArven, dla mnie również! Aż do teraz. :) Ściski!
UsuńSuper przepis, z resztą dopiero co się u ciebie rozglądam i widzę, że same wyjątkowe smakołyki :D
OdpowiedzUsuńWitaj Aurora, rozgość się. Sciski! :)
Usuńczarodziejka Iw*
OdpowiedzUsuńKochana Margot! :*
UsuńMniaamm. Jesteśmy po konsumpcji tego smakowego cuda, ale w wersji z czerwoną porzeczka i syropem z agawy ;-) Podeslalam linka dalej, umiescilam na str bloga, niech wszyscy dowiedzą sie o twoim talencie, Iwonko!♡♡♡
OdpowiedzUsuńJak bym umiała też bym zrobiła takie piękne serduszka. :D
UsuńCałusy!
:)))
chyba lepiej zrobc mleko kokosowe samemu wg http://www.olgasmile.com/mleko-kokosowe.html
OdpowiedzUsuńPewnie ze lepiej. My robimy takie: http://smakoterapia.blogspot.com/2013/01/domowe-mleczko-kokosowe.html
Usuńusciski!
:)
pychota! dziś spreparowałam i wylizałam naczynie do czysta. Czekam na dobrze schłodzone porcje i nie mogę się już doczekać!
OdpowiedzUsuń