Nie jest wcale łatwo żyć na co dzień z menu bez glutenu.
W zasadzie nie jest łatwo.... do czasu.
Kiedy już znajdzie się swoje smakowite "patenty", życie znowu zaczyna być proste i smaczne!
:D
O mąkach bez glutenu, robionych z zaskakujących produktów, z kasz, ryżu, soczewicy, ciecierzycy, migdałów i orzechów zapewne już wiele wiecie, podobnie jak Uczestnicy naszych ostatnich warsztatów.
Dziś zapraszam Was na garść migawek ze spotkania poświęconego tym daniom, które zazwyczaj robi sie z pszennej mąki. Naleśniki na słodko i słono oraz placki wszelkiej maści a także jesienne pyszne warzywa: dynia i cukinia.
Dziękuję Wam, Drodzy uczestnicy!
Za Was entuzjazm, serdeczność, pomysły, pytania i odpowiedzi oraz za smaczny finał!
Było pysznie!
:)
  | 
| Praca na wszystkie patelnie w salonie. ;) | 
  | 
| Podglądanie "prawie" przez ramię.  | 
  | 
| Placki jesienne z cukini i dyni z ciecierzycą | 
  | 
| Fajnie jest gotować w dobrym towarzystwie! :) | 
  | 
| Placki i nalesniki - mała manufakturka  | 
  | 
| Makaron spagetti z pieczonej dyni. | 
  | 
| Pity z gryki nadziewane mężową potrawką indyjską z kaszą jaglaną | 
  | 
| Naleśniki z gryki z twarogiem wegańskim | 
  | 
| Będą naleśniki na słodko z jabłkowym puree z kurkumą, z dodatkiem borówek i melona | 
  | 
| Już są! :) | 
  | 
| Placki jaglane  | 
  | 
| Makaron z cukini raw :) | 
  | 
| Placki bananowe z gryką | 
  | 
| Wegański twarożek - mój ukochany <3 | 
  | 
| Dynia się nam zapiekła :) | 
  | 
I ostatnie spojrzenie na placki jaglane z truskawkami i płatkami migdałów....
  Dziękuję Wam i do zobaczenia na kolejnych spotkaniach! | 
*najbliższe warsztaty to spotkanie słodkościowe. Zapisy na stronie organizatora: 
 
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.