Nie wiedzieć czemu pałam wyjątkową miłością do koktajli w zielonym kolorze. Wszystkie kolory są w gęstych musach urzekające jednak soczysta zieleń to jest chyba to czego po długiej zimie i bardzo wolno nadchodzącej wiośnie trzeba mi najbardziej.
Jest wiele atrakcyjnych możliwości smakowych. Część zielonych roślin lubi jednak stracić kolor i przybiera burą nieapetyczną barwę. ;) Z jarmużem jest inaczej. Warto po niego sięgnąć. Mimo iż jest dostępny w zimie, nie mam wówczas takiego apetytu na zimne koktajle i jest to zupełnie uzasadnione. Zatem korzystajmy z lata i koktajli.
:)
składniki:
3-4 liście jarmużu
(możesz przemycić w tym koktajlu również liście pokrzywy)
1 banan
woda lub mleko roślinne (dodawaj stopniowo do uzyskania konsystencji którą lubisz)
sok z cytryny (do smaku)
Wykonanie:
składniki zmiksuj.
Gotowe.
:)
Smacznego!
pychotka!!!
OdpowiedzUsuńpozdrawiam i weny kuchennej:):): zyczę
Dziękuję! Uściski ślę! :)
UsuńNigdy go nie jadłam (piłam) ale musi smakować wybornie ! I ten kolor <3
OdpowiedzUsuńZrywany zimą jest delikatniejszy i mnie twardy. Lubię go za ten soczysty kolor. :) Pozdrawiam! :)
UsuńA mogę się spytać, gdzie kupujesz jarmuż? Zasiałam swój, ale kurcze, chyba przez te ulewy nic nie wyrośnie :(
OdpowiedzUsuńu Majlertów. :) Daj mu szansę. Może jeszcze wyrośnie. :)
UsuńCaus.
Gdzie można kupić jarmuż?
OdpowiedzUsuńJa kupiłam w gospodarstwie Majlertów. :) Pozdrawiam.
UsuńDroga Smakoterapio,
OdpowiedzUsuńa czym miksujesz swoje zielone koktajle? Mam tylko blender ze stopką miksującą, da radę?
Moc serdeczności!
Kasia
Kasiu Droga, przez 10 lat miksowałam stopką, od kilku mcy mam urządzenie wysokoobrotowe. Różnica jest jedynie w konsystencji (więcej grudek jeśli stopką). Uściski! :)
UsuńDziękuję bardzo! Pędzę próbować. Będzie śniadaniowy z bananem, cytryną i pietruszką.
UsuńTwoja strona jest internetowym skarbem. Odkryłam Cię, poszukując przepisu na ugotowanie nieklejącej się jaglanki. Odkryłam przepis idealny i przy okazji - mój ulubiony blog.
Pozdrowienia!
Kasia
Mmmmm to musi być pyszne!
OdpowiedzUsuńZapraszam do podglądania moich początków :)
Czym można zastąpić jarmuż, którego nigdzie nie mogę dostać?
OdpowiedzUsuń