Dziś mniej słów, więcej zdjęć.
Jeśli chcesz zrobić domowy jogurt wegański zajrzyj tu:
klik
O aspektach technicznych poczytasz tu:
klik
Miłego przeglądania!
:)
|
Przygotuj składniki: gotowaną kaszę i nerkowce lub migdały (najlepiej namoczone) |
|
Gotowa gęsta masa na jogurt ("serek jogurtowy") już po podgrzaniu, w trakcie studzenia |
|
Masa zaszczepiona bakteriami (wyjątkowo gęsta, na "serek jogurtowy") |
|
Pojemnik z masą wkładamy do jogurtownicy z gorącą wodą. |
|
Zakręcamy i zostawiamy na 4 - 6 godzin |
|
Gotowy, bardzo gęsty jogurt - "serek jogurtowy" |
|
Gotowy jogurt naturalny |
|
Genialny jogurt jaglano-nerkowcowy z malinami i ksylitolem |
|
Czysty jaglany jogurt nie porażał smakiem. ;)
|
Ciao!
:)
Jejku, te domowe serki wyglądają przepysznie. Mają idealną, gęstą konsystencję :)
OdpowiedzUsuńPyszny, gęsty i zdrowy :) Zjedlibyśmy z wielką przyjemnością :)
OdpowiedzUsuńZobaczyłam,spróbowałam,a czy zwyciężyłam? to się okaże za 4 godziny!
OdpowiedzUsuńBędę się przymierzać, ale mam pytanie wstępne - czego używasz do mielenia orzechów?
OdpowiedzUsuńIwonka , ja jeszcze nadal w szoku, jesteś cud malina dziewczyna:))), kurcze czarodziejka najprawdziwsza
OdpowiedzUsuńZ jednej strony sukces, bo mi bardzo smakował, z drugiej strony porażka,bo syn nie chce jeść - chyba przez te wyczuwalne zmielone migdały ;( Zastanawiam się,czy wyjdzie jogurt,jeśli migdały zastąpię mlekiem z migdałów (czyli wodą zmieloną z migdałami odciśniętą z ziarenek)?
OdpowiedzUsuńczy w tej jogurtownicy można robić jogurt z mleka krowiego?
OdpowiedzUsuńja robiłam z mleka koziego i wyszedł pyszny :)
UsuńIw, jesteś magikiem :)
OdpowiedzUsuńA ja dziś zrobię mój pierwszy jogurcik jaglany, nie mogę się doczekać efektu-dodam świeże wisienki i syrop z agawy dla osłody. Dam znać jak nam smakował :-)
OdpowiedzUsuńcudo... jemy codziennie... super do naleśników gryczano-quino'owych ;P ... kochamy taki deser... czekamy na świeże owoce... wtedy chyba oszalejemy !!! cudowny pomysł i niesamowite jakie reakcje wywołuje info o jogurcie...... JAGLANYM !!! hehehe dziękujemy całym zdrowym serduszkiem...
OdpowiedzUsuńAśka