To jest po prostu pyszne!
Doskonałe!
I niesłodkie!
;)
Wszak Matka Smakoterapia z wszystkich słodkości na świecie
najbardziej kocha oliwki...
Tapenada z oliwek z suszonymi pomidorami i migdałami!
Obłędna.... aaa...aaa....aaa... ;) :D
Cudowna do kanapek i zamiast pesto. Do wszystkiego!
Składniki:
oliwki zielone bez pestek (najlepiej eko, solone) - 2 duże garści
pomidory suszone w oliwie z oliwek - garść + oliwa z pomidorów (kilka łyżek)
migdały (nieobowiązkowo) - garść
świeża bazylia - kilka gałązek
czosnek - 1 ząbek (lub do smaku)
syrop klonowy lub miód - 1 łyżeczka
Wykonanie:
Zblenduj wszystkie składniki w dowolnym urzadzeniu miksującym i gotowe....
Najkrótszy przepis świata!
I znakomity!
Smacznego!
ps. przechowuj w lodówce ok 3-4 dni.
:D
Aaaa, o Matko, robię! Tylko najpierw muszę znaleźć wszystkie składniki 100 % bezglutenowe. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńOla
czy jeśli użyję migdały, muszę je wcześniej namoczyć ?
OdpowiedzUsuńWygląda fantastycznie!
OdpowiedzUsuńCzy czarne oliwki tez moga byc? Akurat takie w spizarce znalazlam:)
OdpowiedzUsuńJuz wyprobowane:) przepyszne:***
OdpowiedzUsuń