W miniony weekend, w gronie Niezwodnie Fantastycznych Czytelniczek Smakoterapii, 
przywitaliśmy nowe letnie menu warsztatowe.
Gotowanie w lecie wiąże się z wieloma wyzwaniami ;) 
Kuchnia - upał z nieba, upał z garnka... ufff!
Pogoda postanowiła być dla nas niezwykle łaskawa. Upał zelżał.
Prawie pięć godzin w smakoterapiowej kuchni - to nie lada wyzwanie!
Przygotowałyśmy 100% roślinne menu.
Zajrzyjcie do galerii 
(choć niektóre potrawy, takie jak zupa krem orientalna, 
gazpacho Matki Samkoterapii czy koktajle, w zasadzie nie doczekały zdjęć). ;)
Było twórczo, smacznie i serdecznie!
Dziękuję Wam, Dziewczyny!
:*
Dzięki uprzejmości firmy Vorwek - wypożyczeniu urządzeń Thermomix,
mogłyśmy w ramach warsztatów wykonać 200% normy! ;)
Dużo przepisów, dużo potraw, mimo ograniczonego czasu.
Dziękuję, w imieniu swoim i zainspirowanych Warsztatowiczek!
:)
  | 
| Bakalie czekają. :) | 
  | 
| Warzywa - wyjątkowo nie tylko sezonowe. Inspiracja ma wystarczyć na cały rok. :) | 
  | 
| Czosnek upiecze się w chlebie  | 
  | 
| Ulubione, nie tylko bliskowschodnie: kmin rzymski (kumin), kurkuma, chilli, kozieradka... | 
  | 
| Pomarańcze również upieką się w chlebku (orientalnym z czernuszką) | 
  | 
| Cudowne pralinki w obiektywie Patti. | 
  | 
Będzie koktajl malinowy (jagody czekają na swoją kolej) na bazie mleka jaglanego ulubionego.  W obiektywie Patti. | 
  | 
| Koktajle gotowe! :D | 
  | 
| Moniczka wie wszystko o sprzęcie Thermo. Krótki kurs obsługi. :) Dziękujemy Ci, Kochana!  | 
  | 
| Chlebek jaglany, pieczony z pomarańczą i aromatycznymi przyprawami. | 
  | 
| Nasz hit (nie tylko) lata - naczosy z kaszy jaglanej. Z wędzoną papryką. OMG! | 
  | 
| Coś odświeżającego...  | 
  | 
| Warzywa na parze z marynatą imbirowo - czosnkowo - sezamową. | 
  | 
| I znów one! Pożywne i zdrowe słodycze. :) | 
  | 
| Twarożek wytrawny z migdałów, z dodatkiem warzyw, kopru i dymki. | 
  | 
| Zestaw sałat z pomidorami i vinegrette, w tle chlebki, pasta/hummus z fasoli adzuki i warzywa w marynacie. | 
  | 
| Wegańskie mascarpone okraszone malinami, goji i płatkami migdałów. | 
  | 
| My i konsumpcja. ;) | 
  | 
| Warzywa na parze w marynacie czosnkowo-imbirowo-sezamowej. | 
  | 
| I znowu my! :D | 
  | 
| Warzywa w marynacie w bliskim planie. | 
  | 
| Wegańskie mascarpone | 
  | 
| Część stołu w obiektywie Patti | 
  | 
| Hummus z fasoli adzuki.  | 
  | 
| Jest jeszcze koktajl malinowy na mleku jaglanym. :) | 
  | 
| I pożegnalne chipsy - nachosy z kaszy jaglanej. | 
Uściski!
Do zobaczenia na kolejnych warsztatach!
GDAŃSK 26.07 lub 27.07
WARSZAWA 22.08 lub 23.08.
:D
Ciao!
 
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.