I znowu one...
teraz już powoli czas im powiedziec: żegnajcie.
Lato zmierza nieuchronnie ku... babiemu latu. ;)
Cudownie!
Czas zbiorów!
Ale póki co znów zgrzeszymy:
zapraszam na ostatnie poziomki.
Zatopimy je w kremowych lodach z ... kaszą jaglaną i kokosem.
Smacznego!
:)
Składniki na 4 foremki (duże):
ugotowana kasza jaglana (1/2 szklanki)
wiórki kokosowe (2/3 szklanki)
poziomki (garść)
coś do słodzenia (ksylitol, stewia, miód, do smaku)
Wykonanie:
wiórki kokosowe zalej wrzątkiem (1 szklanka) i pozostaw na 2 godziny. Następnie zmiksuj najgładziej i przelej przez sitko o gęstych oczkach. Teraz dołóż kaszę oraz słód do powstałego mleka kokosowego i zmiksuj maksymalnie całość.
Osobno rozetrzyj poziomki. Połącz fantazyjnie oba smaki w formie i włóż do zamrażalnika.
Gotowe po kilku godzinach.
Smacznego!
:)
Ciao!
:)